Här samlar vi personliga berättelser från våra medlemmar så att ni kan lära känna oss.

När jag var liten pojke så hade jag väldigt många "könsöverskridande uttryck" (som man säger idag). Jag hade en sjal på huvudet som jag låtsades var långt hår. Precis som min idol Ariel, från Disneys "Den lilla sjöjungfrun". Jag lekte med Barbies och hade nästan bara tjejkompisar. Inte en helt ovanlig uppväxt hos många bögar.

Min omgivning försökte aldrig stoppa mig från att klä mig eller leka med det jag ville. De var noga med att säga till mig "pojkar kan också leka med dockor". "Man kan klä sig hur man vill oavsett vad man har för kön", och liknande. För mig var det helt rätt!

Jag lärde mig acceptera mig själv som jag är. Hade jag varit född i dagens klimat hade jag nog blivit förvirrad och tänkt att jag kanske var "född i fel kropp" eller hade "flera könsidentiteter" eller "INGEN könsidentitet". Jag är orolig för unga idag som blir bombarderade med idéer om hundratals olika könsidentiteter och till och med enligt RFSL idéer om att biologiskt kön kan ha näst intill oändliga variationer. Jag började läsa berättelser från fler och fler detransitionerade som känt att dom blivit i princip pushade (säkert utan illvilja) till att tro att dom var trans, istället för att lära sig acceptera sig som dom är.

Det känns som att för bara några år sedan försökte vi bryta oss fria från stereotypiska könsroller. Nu känns det som att vi istället försöker bryta oss fria från biologiskt kön. Vilket inte går.

Vi har hamnat i ett läge där stora hbtq-organisationer runt om i världen pushar en ideologisk idé om att alla har ett inre kön som är ens "sanna kön". Det "sanna könet" ska diktera vilka rum i samhället man har tillgång till, utan hänsyn till de biologiska skillnader som existerar mellan män och kvinnor.

Jag sökte mig till LHB för att jag tror att många unga bögar, lesbiska och bisexuella far illa genom att tro att de inte kan leva som sitt biologiska kön för att de kanske är annorlunda i sättet de vill klä sig och vara.

Jag var en tonårstjej som helst hade velat vara bög. Dels lockade idén om att vara speciell och tillhöra en förtryckt minoritet som måste övervinna sina egna och andras fördomar, dels lockade tanken på en samkönad och därför jämställd relation. I fantasin om att vara bög fanns inga könsroller att leva upp till eller kämpa emot, det fanns ingen pinsam kvinnlig kropp och inget obehag i att bli sexualiserad på ett äckligt sätt av en man. Jag var glad och stolt när jag blev kär i en tjej och insåg att jag var bisexuell, eftersom jag då ingick i samma åtråvärda kategori som bögarna, men jag var samtidigt lite rädd. Jag var rädd för det lesbiska, själva ordet kändes kladdigt och läbbigt och jag var rädd att jag skulle bli äcklad av en annan kvinnas könsorgan när eller om jag kom i närkontakt med det. Av någon anledning kändes manskroppar inte alls lika äckliga. I förhållande till killar var jag rädd för att själv känna mig äcklig genom deras blick på mig, men inte att jag skulle tycka att deras killkroppar var äckliga. Bögar förekom i ungdomsböckerna jag läste och så fanns ju den beundrade Jonas Gardell, men jag hade inga lesbiska förebilder enligt vad jag kan minnas, varken fiktiva eller verkliga. Jag förälskade mig lätt i manliga karaktärer i böcker, och parade gärna ihop dem i romantiska konstellationer - Frodo och Sam i Sagan om Ringen till exempel. Långt senare kom jag i kontakt med slash och fanfiction och insåg att denna impuls delades av många andra kvinnor. Det finns ett slags frihet i att som kvinna leva ut sin sexualitet via ett manligt alter ego, man kan hänge sig utan att bli sårbar och i bögfantasin är passionen så stark att den övervinner alla hinder. För mig har detta varit en del i utforskandet av kvinnlig maskulinitet och utvidgandet av hur jag kan vara. Så småningom, i och med att jag blev äldre, har jag också insett att fantasin har väldigt lite med verkliga bögar att göra.

Jag är bisexuell och ser bisexualitet som en blandning av homosexualitet och heterosexualitet, dvs att man har potentialen för både samkönat och olikkönat begär. Själv har jag gått från att vara mer hetero i unga år till att bli mer lesbisk. Jag gjorde ett aktivt val att försöka hitta en flickvän när jag var i 20-årsåldern efter att mest ha haft längre relationer med killar. Det var nog både en personlig längtan och en feministisk övertygelse som låg bakom detta val, där en del handlade om att sluta idealisera och beundra män och i stället välja kvinnor och leva mer kvinnoidentifierat, som det hette i böckerna om lesbisk feminism. Jag upplever att jag från en lesbisk position har fått ett mer avslappnat och jämlikt förhållande till män i och med att det inte finns någon sexuell spänning - jag är inte sexuellt intresserad av dem och utgår ifrån att de inte heller har något sexuellt intresse för mig. Jag är inte en av grabbarna men jag är heller inte en av brudarna. När jag var yngre ogillade jag att bli hopklumpad med tjejerna. Jag hade visserligen bara kvinnliga vänner, men jag trodde att killar hade roligare och var intressantare. Nu uppskattar jag kvinnor mer och känner mig visserligen ganska främmande för femininitet, men jag har inget emot att vara en del av kollektivet kvinnor och kan vara bekväm både med att vara en outsider och en insider bland andra kvinnor.

Jag var hetero till tjugoårsåldern. Det föll mig aldrig in att jag skulle kunna vara något annat än hetero. Däremot fascinerades jag av könsöverskrivande och androgyna karaktärer i fiktion. Som student kom jag i kontakt med drag kings, queerfeminism och gaystudentföreningar, bestämde mig för att bli queer och började aktivt odla mitt begär till andra kvinnor. Det var inte svårt när jag träffade min första flickvän som fortfarande är min partner nästan tjugo år senare.

Som jag ser det var jag hetero och blev sedan flata genom ett aktivt och medvetet val. Nuförtiden skulle jag kalla mig lesbisk efter att ha levat lesbiskt så länge, men det ordet är mer laddat och "flata" kändes "queerare" och mer öppet att anamma för den som ville. Jag har aldrig kallat mig bisexuell eller känt någon tillhörighet med den etiketten. Om någon, särskilt någon som själv upplever sig vara född lesbisk och alltid ha vetat det, frågar skulle jag väl erkänna att jag tekniskt sett är bisexuell i bemärkelsen att jag har en möjlighet att tända på både kvinnor och män av naturen. Jag vill inte förneka skillnaden mellan mig själv och en exklusivt lesbisk kvinna. Men jag ser egentligen inte bisexualitet som en läggning i sig utan som en kombination av hetero- och homosexualitet. Bisexualitet är svårt att upprätthålla som aktiv identitet när man har förhållanden med en partner av ett visst kön åt gången. Själv är jag bara inte intresserad av någon specifikt bisexuell rörelse. Det skulle ju antydda att jag har ett romantiskt intresse för män som jag inte har.

Jag gillar konceptet politisk lesbiskhet och tycker att det är synd att det är smutskastat och misstänkliggjort av många. Att vara politisk lesbisk är inte att vara "fejk" eller "opålitlig". Det räcker inte att bara ta avstånd från män för att kalla sig politisk lesbisk utan man behöver faktiskt aktivt agera på sitt lesbiska begär också (annars kan man ju kalla sig "politisk nucka" eller liknande...). Däremot tycker jag att en del lesbiska feminister och separatister kan gå väl långt i sitt trista moraliserande över alla preferenser de inte själva delar, som exempelvis rollspel, drag eller dildos.

En risk med att fördöma politiskt lesbiska är att man, genom att insistera på att alla måste vara på det klara med sin sexualitet tidigt, förnekar det ganska vanliga fenomenet att kvinnor blir lesbiska sent i livet, kanske efter ett heterosexuellt äktenskap. Jag tror att det är ett misstag att ignorera könsskillnader (som queerfeminismen vill) och definiera kvinnlig sexualitet på manliga premisser, genom att exempelvis anta att det bör finnas lika många exklusivt homosexuella kvinnor som män. Att kvinnors sexualitet generellt verkar vara mer flytande än mäns rättfärdigar absolut aldrig påtryckningar om att omdefiniera eller utvidga sina sexuella preferenser. Alla har rätt att välja vilka sexuella impulser de vill agera på eller inte och ingen har någon skyldighet att kategoriskt inkludera en viss grupp i sin sexualitet.

Jag har queerfeminismen att tacka för var jag är idag, och ser mycket gott i den rörelse jag minns från tio-tjugo år sedan, som centrerade kvinnor och flator men även betonade utforskande och experiment bortom fasta eller medfödda identiteter. Men idag tycker jag att queerfeminismen i ohelig allians med transrörelsen har fått alldeles för stor makt i samhället som de inte tar tillräckligt ansvar för. Det går inte att fortsätta bete sig som en rebell och aktivist som skriker, kräver och är arg när man har tagit sig in i alla frivilligorganisationer, myndigheter och politiska partier. I efterhand har jag också förstått att många av spänningarna med exempelvis radikalfeminismen fanns redan då (och långt tidigare) - det var väl bara jag själv som tittade åt ett annat håll och hade kul i stället. Nu har jag kul i LHB-förbundet, där vi kan både tala allvar och skratta åt eländet.

I veckan var jag involverad i ännu ett av dessa… försök till samtal om kvinnors rätt att tala med varandra utan män i rummet. Sådana samtal handlar numera nästan alltid om män som också vill vara med. Män som känner sig som kvinnor, och som har gått olika långt för att leva i enlighet med dessa känslor, allt ifrån fullskalig operations- och hormonbehandling till att bara säga att de identifierar sig som kvinnor, utan några planer på operationer eller andra behandlingar.

För tio år sedan var jag helt och hållet av den åsikten att transpersoner skulle välkomnas som alla andra. Det är jag inte längre.

Att vara kvinna, född och uppväxt som flicka, är en alldeles speciell belägenhet i tillvaron. En belägenhet som på en del punkter skiljer sig från belägenheten att vara en biologisk man, även en biologisk man som vill vara kvinna. Jag tycker faktiskt inte det är så mycket begärt att biologiska kvinnor kan samlas en gång ibland för att under några timmar dela erfarenheter med varandra. Under alla andra timmar får ju alla som vill vara med.

Det finns naturligtvis många transpersoner som smälter in fint i en kvinnogrupp. Och så finns det många som faktiskt inte gör det. Och jag är SÅ trött på att som kvinna överallt och hela tiden vara ålagd att agera bekräftande och speglande publik åt människor som vill få känna sig som kvinnor.

Jag är SÅ trött på män som påstår att de är kvinnor och reser anspråk på att lesbiska borde inkludera dem bland potentiella partners.

Jag är SÅ trött på män med högklackat och smink som ska sitta och förklara för mig hur det är att vara kvinna.

Jag är SÅ trött på män som opererat sina könsorgan och tycks vara helt oförmögna att intressera sig för någonting annat än sig själva och sitt könsliv.

Jag är SÅ trött på att män som uppfostrats som män (med t.ex. de mönster som gör att pojkar ges SÅ mycket mer socialt utrymme) ska beredas tillträde också till kvinnors sammanhang och i dessa sammanhang bära sig åt precis som de män de är, med förväntan om att kvinnor ska backa undan och ägna sig åt männens frågor, männens problem och männens upplevelser.

Jag är SÅ ledsen för att det inte längre finns sammanhang där unga och äldre lesbiska kan mötas, skratta, vara kvinnor på vilket jävla sätt vi vill, aktivt hjälpas åt att befria oss från patriarkatets sunkiga begränsningar. Att unga lesbiska tjejer som inte känner sig manade att försöka uppfylla patriarkatets normer för kvinnor numera istället uppmanas fundera över om de inte är födda i fel kropp!

Att ha MtF i kvinnoseparatistiska rum är lite som att ha fotbollsspelare i frimärksklubben. Det är alls inget fel på att spela fotboll, men det blir jobbigt för frimärkssamlarna om man gör det i frimärksklubben. Om de skulle vilja vara med för att lära mer om frimärken så är det väl en sak, men mitt intryck är att oftare vill de istället vara med för att få tillgång till frimärkssamlarna som publik för att tala om fotboll.

Rätten att mötas separatistiskt, den är något att verkligen värna. Det kan gälla kön eller hudfärg, eller erfarenheter, eller yrke, eller intressen. Poängen är inte att exkludera. Poängen är att under några avgränsade timmar dela just dessa speciella erfarenheter. En konferens för undersköterskor handlar inte om att exkludera, ringakta eller ogilla ingenjörer, det handlar om vård, vårdyrkesskicklighet och undersköterskors villkor. Och det är av stort värde för många att få dela några timmar som handlar om just det, inte om teknik eller industrins villkor. Om man vill kan man en annan stund ordna samtal mellan dessa grupper, om t.ex. medicinsk teknik eller facklig samordning.

Så mitt svar på den ”brännande” frågan om alla kvinnogrupper alltid ska välkomna transkvinnor är numera: Nej. Jag vill inte avstå från alla kvinnoseparatistiska rum av hänsyn till män som upplever sig som kvinnor.

Jag har absolut inget emot att människor som istället vill samlas baserat på könsidentitet gör det. Varför inte en könsidentitetsseparatistisk grupp då, för den som vill det? Och så är man tydlig med att det är det det är.

För min del är jag inte intresserad av en sådan grupp, eftersom jag inte har någon upplevelse av könsidentitet. Men många har ju det, och det är ju alldeles i sin skönaste ordning!

Mitt starka förslag är alltså att om en grupp människor känner ett behov av några timmar för sig själva så får de det, bara. Och så kan alla fika tillsammans efteråt.